Hjem > Nyheder > Indhold

Worm Gearmotor Vedligeholdelsesinstruktioner

Oct 27, 2017

Worm gearmotor ifølge Q / MD1-2000 tekniske kvalitetsstandarder design og fremstilling. Produkter i overensstemmelse med den nationale standard GB10085-88 orm orm parametre baseret på absorption af den mest avancerede teknologi i ind-og udland, unik nyhed af "square box" uden for strukturen, æsken ser smuk ud af høj kvalitet aluminiumslegering die-casting. Tekniske parametre: Strøm: 0.06KW ~ 7.5KW Drejningsmoment: 2.6N · m ~ 2379N · m Transmissionsforhold: 7,5-100 Worm reducer Model: RV25, RV30, RV40, RV50, RV63, RV75, RV90, RV110, RV130 Dens rolle er at styre den mekaniske transmissionshastighed, der er meget udbredt inden for industrimaskiner.

installation

1, i henhold til de faktiske krav til en række installationsformer, kan seks sider installeres;

2, installationen skal være stærk og pålidelig;

3, skal den oprindelige motormaskine, reducer mellem arbejdsinstitutionerne være nøje justeret, fejlen må ikke være større end brugen af koblingen af den tilladte forskel;

4, efter installationen af håndrotation, skal være fleksibel, ikke forstyrrende fænomen.

Øg mængden af olie

Mange brugere kender ikke antallet af ormudstyr til at øge mængden af brændstof for at være passende, under hvilke omstændigheder at tilføje orm gear, og nogle brugere slet ikke engang om tilstanden kører eller under tilstanden af brændstofmængden.

Overhold og tilsæt brændstof i henhold til vejledningen. Tilsæt olie til 2/3 positionen af vinduet. Og disse data er i nedlukningstilstanden. Bemærk: Kør ikke i ormhjulsmaskinen for at tilføje smøreolien. Fordi ved driften af snekkegearreduktionsmidlet, vil gearets indre dele eller ormhjulet, når man kører smøreoliens indre drift, hvis i dette tilfælde bestemmer mængden af snekkegear, det kan være fuld, kan der være lavere end olie vindue på 2/3, og endda måske ikke have nogen olie.

Derfor er afstanden mellem den faktiske mængde olie i tilstanden af snekkegearreduktionsmidlet for at bestemme mængden af olie relativt stor, det anbefales at stoppe driften af snekkegearet for at måle mængden af olie og tilsætte rigtig mængde smøreolie.

Transmissionsfejl

Worm-drevets svigt tilstand svarer til gearets gear (gear reducer), og der er også former for pitting, slid, limning og brydning af snekkegearet. Som i metaforen af tandoverfladen pitting og orm gear tand overfladen slid den mest almindelige, udover at lime også forekomme. Forekomsten af ovennævnte svigt skyldes hovedsageligt den relative glidningshastighed mellem den indvendige tandoverflade er relativt stor, især i den cylindriske snekkeformeringssmøresvinkel 8 er for lille, kan ikke danne en dynamisk trykoliefilm, således at effektiviteten er lav og temperatur forårsaget af høj. Derudover vil der på grund af mangel på ormstivhed eller fremstillings- og installationsfejl og andre faktorer føre til fremkomsten af formularens fiasko. Wormhjulets knuste tænder skyldes for det meste tennens svære excentricitet på grund af slid på tænderne efter tandslitage og installationsfejl. Kort sagt, fordi orm tandstrukturen og materialets mekaniske egenskaber end ormhjulet er godt, så er tandhjulstænderne den svage forbindelse mellem de to.

Hvis udformningen af et rimeligt valg af transmissionstype og parametre vælges den passende kombination af materialer kombineret med en god måde at smøre og afkøle på, brugen af slid og anti-limning af smøremidler for at forbedre proces- og installationsnøjagtigheden , kan fejlen i situationen blive forbedret og forlænge levetiden.

Vedligeholdelsesvejledning

Når den nye reducer er i brug, skal den udskifte den nye olie i 300 timer. Efter 2500 timers olieskift skal kvaliteten af olien kontrolleres regelmæssigt under brugen. Hvis olien har urenheder, aldring og forringelse, skal det til enhver tid udskiftes.

Reduktionsapparatet skal bruge et fast mærke, antal gearolie og bør ikke blandes med forskellige mærker, tal eller forskellige typer olie. I olieforandringsprocessen skal først ryddes den interne reduktionsanordning og derefter injiceres i den nye olie.

Under brug, når olietemperaturen er for høj (mere end 80 ° C) og unormal støj og andre fænomener, skal man straks holde op med at bruge årsagerne til dens inspektion. F.eks. Fejlfinding eller udskiftning af smøremidler, før de kan fortsætte med at bruge.

Hvis den ekstreme kulde, som -10 ℃ nedenfor, i valget af behovet for at overveje effekten af temperaturen på reduktionsanlægget, overveje konfigurationen af den opladede varmelegeme, hvilket er meget vigtigt for smøring af snekkegearet, Vær opmærksom på, om støj og vibrationer er unormale.

Korrekt vedligeholdelse af brugen af snekkegear reducer, for at maksimere afspilningen af dens funktion.