Brushless DC Motor Working Principle

Børsteløs DC motor består af motor hovedkrop og drev, hvilket er et typisk mekatronik produkt. Børsteløs motor henviser til motoren uden børste og kommutator (eller samlerring) og kommutatormotor. Da motoren blev født i det 19. århundrede, var den praktiske motor produceret den børsteløse form, ac-ekornekageinduktionsmotor, som blev udbredt. Den asynkrone motor har dog mange fejl, der ikke kan overvindes, således at motorteknologien udvikler sig langsomt. Transistorer blev født i midten af forrige århundrede, og den DC-børsteløse motor, der erstattede børsten med transistorens kommutator, blev født. Denne nye børsteløse motor kaldes elektronisk kommutator dc motor, som overvinder defekten i den første generation af børsteløs motor.

Arbejdsprincip

Børsteløs DC motor består af motor hovedkrop og drev, hvilket er et typisk mekatronik produkt. Statorviklingen af motoren er for det meste trefaset symmetrisk stjerneforbindelse, som meget ligner den trefasede asynkronmotor. For at opdage polariteten af motorrotoren er positionsføleren installeret i motorrotoren. Aktuatorerne er sammensat af effekt elektroniske enheder og integrerede kredsløb. Funktionerne er: at acceptere motorens start-, stop- og bremsesignal for at styre motorens start, stop og bremsning; Accepter positionssensorsignalet og det positive og tilbagevendende signal for at styre strømmen af hvert kraftrør i inverterbroen for at generere det kontinuerlige drejningsmoment; Accept hastigheds instruktion og hastighed feedback signal til at styre og justere hastighed; Giv beskyttelse og skærm mv.

DC motor har et hurtigt svar, stort startmoment, rotationshastigheden fra nul til nominel hastighed kan give den nominelle drejningsmoment ydeevne, men fordelene ved DC motor er også dens ulempe, fordi den aktuelle strømmaskine til at frembringe et konstant drejningsmoment under nominel belastning ydeevne, armatur magnetfelt og rotor magnetfelt skal være konstant for at opretholde 90 °, dette er ved at låne fra kulbørste og kommutator. Kulbørsten og kommutatoren producerer gnist og kulstofpulver, når motoren roteres, så brugen er begrænset ud over skaderne på komponenterne. AC-motoren har ingen kulbørste og kommutator. Den er fri for vedligeholdelse, solid og meget udbredt. Det er imidlertid nødvendigt at anvende kompleks styringsteknologi for at opnå ydeevnen til DC-motoren. I dag er den hurtige strømkomponentens omstillingsfrekvens for halvleder meget hurtigere, og køremotorens ydeevne er forbedret. Mikroprocessoren er også mere og mere hurtig, som kan realisere de to vekselstrømskontroller på en drejestang i det rektangulære koordinatsystem, passende styring af AC motorstrømkomponenten i to akse, svarende til DC-motorstyringen, og ydelsen af DC-motoren er temmelig.

struktur

Dc børsteløs motor er en slags synkron motor, hvilket betyder, at motorens rotorhastighed påvirkes af hastigheden af motorens stator og rotorpolenummeret (p):

N = 60. F / p. Rotorens rotationshastighed kan ændres ved at ændre frekvensen af det statorroterende magnetfelt i tilfælde af rotorpolenummeret. Børsteløs DC-motor er en synkron motor med elektronisk styring (drev), styr frekvensen af det statorroterende magnetfelt og motorrotorhastighedens tilbagekobling til kontrolcenteret for gentagen korrektion for at opnå tæt på måden af DC-motorens egenskaber . Det betyder, at DC-børsteløs motor kan styre motorrotoren for at opretholde en vis hastighed, når belastningen ændres i nominel belastningsområdet.

DC-børsteløs driver inkluderer strømafdelingen og kontrolafdelingen som vist i figur 1: strømforsyningsafdelingen leverer trefaset strømforsyning til motoren, og kontrolafdelingen konverterer indgangseffektfrekvensen til efterspørgslen.

Strømkilden kan indføres direkte (generelt 24v) eller ac-indgang (110v / 220v). Hvis indgangen er ac, konverteres konverteren til likestrøm. DC-spændingen skal konverteres fra inverter til en trefasespænding for at drive motoren, uanset om DC-indgangen eller AC-indgangen skal overføres til motorspolen. Inverter (inverter) er generelt opdelt i overarm (q1, q3, q5) / underarm (q2, q4, q6) tilsluttet motor som omskifter til styring af motorspolen. Kontrolafdelingen giver PWM (pulsbreddemodulation) for at bestemme tidspunktet for strømtransistorens omskifterfrekvens og omformerudveksling. Børsteløs DC motor er generelt ønsket at bruge i hastigheden kan være stabil i værdi, når belastningen ændres, vil ikke ændre hastighedsstyringen, så motoren kan induceres magnetfelt af hall sensor monteret inde (hall sensor), som lukket kredsløb kontrol af hastighed og på samme tid som grundlaget for fasesekvensstyring. Men dette bruges kun som hastighedsstyring og kan ikke bruges som positioneringskontrol.